Brain Gym® za odrasle

 

Učenje je vseživljenjski proces. Živimo v informacijski družbi, ki od nas vsak dan zahteva nove spretnosti in nova znanja, veliko prilagajanja, ustvarjanja novih interakcij,  hitrega odzivanja… tako v družini kot na delovnem mestu. Življenje je preprosto stresno. Vse to pa se odraža v našem telesnem sistemu.
Stres je več kot le raztresenost ali nadloga. Povzroča, da pademo na nivo varovalnih  instinktov ter se na vsakdanje življenjske situacije namesto racionalno, odzivamo emocionalno. Postanemo impulzivni, neučinkoviti, slabše komuniciramo, izgubljamo usmerjenost, smo neorganizirani, postanemo bolni, ne moremo dosegati pričakovanih delovnih rezultatov...
Brain Gym® aktivnosti nam pomagajo zaznati sprožilce stresa, se jim izogniti ter s tem povečajo možnosti racionalnega odzivanja. Učimo se s celim telesom, prav tako se na vsako življenjsko situacijo odzivamo s celim telesom. Zato je pomembno, da  podobno kot krepimo mišice, urimo tudi možgane, da ne postanejo šibki. Za koriščenje svojega fizičnega in mentalnega potenciala pa potrebujemo integrirano delovanje celotnega telesa. To lahko dosežemo tudi z izjemno učinkovito tehniko - Brain Gym®.
Z izvajanjem Brain Gym® aktivnosti:

  • boste aktivirali možgane in telo za optimalno funkcioniranje in učenje,
  • iz telesnega sistema sprostili stres in strah,
  • gradili zaupanje vase in samopodobo,
  • povečali vitalnost in energijo,
  • izboljšali spomin, komunikacijo, razumevanje, organizacijo, akademske in učne spretnosti in rezultate,
  • razvijali zavedanje svojega celotnega telesa in s tem prepoznavanje fizičnih, emocionalnih in mentalnih znakov, ki nas blokirajo in vodijo v stres ter jih obvladali.

Odrasli prihajajo na svetovanje in balansiranje k Brain Gym® svetovalcem iz različnih razlogov. Aktivnosti so npr. čudovita alternativa psihoterapiji, pomagajo vam spremeniti dolgotrajna in škodljiva prepričanja in navade, obvladati strahove, nespečnost. Namesto izjemnega napora, da bi spremenili svoje vedenjske vzorce, se ti običajno med ciljno usmerjenim izvajanjem Brain Gym® aktivnosti in vadbo aktivnosti doma,  spremenijo po naravni poti brez mentalnega napora.
Balansiranje običajno pomaga zmanjšati kronični stres, izboljšati koordinacijo, spomin, zaupanje, prehrambene razvade,  spanje, disleksijo in ostale učne probleme, koncentracijo, učinkovitost na delu, samopodobo in ter vam pomaga uživati v učenju in  življenju. Nekateri so izboljšali igranje golfa, organizacijske spretnosti ter postali bolj učinkoviti na delovnem mestu, dobili občutek, da obvladujejo svoje življenje in še in še…